Fietswinkel.nl

Steeds vaker worden we in onze winkel geconfronteerd met klanten die op internet veel lagere prijzen hebben gezien dan wij kunnen hanteren voor onze fietsen. Je moet je echter realiseren dat je de fiets nooit voor de geadverteerde prijs kunt kopen, minimaal moet je er een kleine €100,00 bij optellen. Aflever- en servicekosten noemen ze dat. Wij doen dat gratis!
En garantie doen ze eigenlijk niet aan, alles wordt onderhoud genoemd. De fiets schakelt slecht? Dat is geen garantie, maar onderhoud, betalen dus. Je kunt of je fiets in de kofferbak gooien en naar een servicepunt rijden of je laat de monteur komen. In Weert zijn de voorrijkosten gemiddeld een kleine €40,00 plus de kosten van de reparatie. En je moet natuurlijk thuis zijn. Met een beetje pech kun je ook nog een vrije dag inleveren. Heb je de fiets bij ons gekocht stellen wij de versnelling bij en 10 minuten later fiets je weer naar huis. En wat kost dat? Niets, noemen we service.
En stel, het is toch garantie? Gratis Pick Up & Return! Jazeker, kost je dan twee vrije dagen, want je moet thuis zijn. En je fiets is een week of twee weg. En waarmee je in de tussentijd naar je werk moet fietsen of de boodschappen moet doen kun je zelf uitzoeken. Heb je de fiets bij ons gekocht verhelpen wij het probleem. Als het even kan direct of je krijgt een gratis leenfiets mee.
Nog mooier wordt het met het onderhoud. De onderhoudsprijzen en voorwaarden zijn redelijk goed verborgen op de webwinkelsite. Maar als je even goed zoekt, vind je ze wel. Als je je nieuwe dure fiets goed wil onderhouden kost dat veel geld. De werkplaatstarieven liggen bij ons een stuk lager.
Zelfs met de diefstalverzekering moet je er niet van opkijken dat je premie 50% hoger is dan die bij ons.
Om het inzichtelijk te maken hebben we een vergelijking gemaakt. We zijn hierbij uitgegaan van een Batavus Mambo (adv. prijs €799.00), de meest verkochte fiets in onze winkel afgelopen jaar.
De voorrijkosten zijn gebaseerd op het aantal kilometers tot aan ons adres Limburglaan 1A, te Weert. Deze bedragen € 1,67 per kilometer.
Je ziet dus hoe “voordelig” het is om een fiets aan te schaffen op internet. We hebben de eerste 2 jaar (met de servicebeurten die je er van bij ons krijgt) vergeleken. En dat in het beste geval. Want als je tussendoor nog een keer pech hebt wordt het verschil alleen maar groter. En dan hebben we het nog niet eens over het moeilijk inplannen van beurten, opnemen van vrije dagen. Het geruzie over wel of geen garantie enzovoort.
Geen enkele moderne fiets kan zonder onderhoud en de tijd van de handige buurman met hamer en nijptang ligt allang achter ons. Dat geldt driedubbel voor de e-bikes. Algemeen geldt, des te geavanceerder (duurder) de fiets is, des temeer onderhoud (en preciezer onderhoud) de fiets verlangt.

Wij heten u van harte welkom in onze winkel op de Limburglaan in Weert